Kim Hannes is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken van het Europees Individueel Kampioenschap Squash te Herentals. In de kwartfinale verloor zij met 0-3 van de titelverdedigster en nummer 11 van de wereldranking Isabelle Stoehr (Fra). De Française blonk vooral uit in een goede “shotkeuze”. Kim probeerde met een tactisch plan haar tegenstandster onder druk te zetten, maar Stoehr pastte zich vrij gemakkelijk aan Kim’s spel aan. Kim speelt nu voor plek 5 – 8 in het hoofdtornooi en speelt tegen een andere Française : Camille Serme.Van de andere Belgische deelneemsters wist alleen Sonja Schrijvers haar wedstrijd tegen Eliza Kargioti (Gri) met duidelijke cijfers winnend af te sluiten : 11-6 11-2 11-1.Yara Delagrange verloor met 0-3 van Xisela Aranda en Nathalie Philipsen verloor nipt van de zweedse Anna Detter : 11-8 8-11 7-11 11-7 en 5-11.Annabel Romedenne maakte het de duitse Sina Wall lastig maar moest zich na de winst in de eerste game met 11-7 toch gewonnen geven en verloor dus met 1-3.De Belgische heren speelden allemaal voor de plaatsen 17 t/m 32. Sam van Brusselen en Marke Burke wonnen hun wedstrijd en gaan verder in het hoofdtornooi voor de plaatsen 17-24. Met name de wedstrijd van Sam van Brusselen was een duidelijke 3-0 overwinning voor de nummer 2 van Belgie op de Rus Severinov. Onze andere getalenteerde landgenoot Mats Raemen kwam vooral door een voetblessure tekort tegen de Zweed Lofvenborg. Stefaan Vereecke verloor met 1-3 van de Tsjech Jelinek maar de gamestanden 9-11 9-11 11-7 12-14 geven aan dat het gelijkopgaande match was.In de kwartfinales van het hoofdtornooi bij de heren was de wedstrijd tussen Peter Barker (Eng) en Laurens-Jan Anjema (Ned) die met de meest verrassende uitslag. De Nederlandse kampioen won namelijk met 3-1 van de hoger geplaatste Engelsman. Titelverdediger Gregory Gaultier (Fra) en de Engelsman Nick Matthew zijn de favorieten om het kampioenschap bij de heren en wonnen hun kwartfinale vrij gemakkelijk.Vrijdagnamiddag en –avond vinden in het Vlaams Squashcentrum te Herentals de halve finales plaats in beide hoofdtornooien.